Πριν χαθεί η νύχτα - Ευαγγελία Ευσταθίου


Καλημέρα σε όλη την blogογειτονιά.. το καλοκαιράκι έχει κάνει αισθητή την παρουσία του πλέον.. οι περισσότεροι ψάχνουν χρόνο για παραλίες και ανάσες δροσιάς το βραδάκι με ένα ποτηράκι παγωμένο κρασί, ένα δροσερό κοκτέιλ.. 

Σε μερικές τέτοιες δικές μου ανάσες δροσιάς , εμένα συντροφιά μου ήταν ένα βιβλίο.. "Πριν χαθεί η νύχτα".. Τίτλος που άφησε το μυαλό μου να ταξιδέψει πριν καν ακόμα αρχίσω να ταξιδεύω στις σελίδες του.. Πόσα και πόσα δεν μπορούν να συμβούν στα σκοτάδια μίας και μόνο νύχτας...
Ένα εξώφυλλο με ένα μεγάλο μάτι, να σε παρακολουθεί άγρυπνα, ένα ποτήρι κρασί και η Έμιλι Ρομάνη , ο Μάνος Κορυζής και ο Κυνηγός εισβάλλουν με ευκολία στο μυαλό σου , καταλαμβάνοντας μεγάλο μέρος της σκέψης σου...

Η έρευνα που πρόσφατα διάβασα λέει ότι " Για πέντε ημέρες από τη στιγμή που ολοκληρώνει κάποιος ένα μυθιστόρημα, στο μυαλό του γίνεται μια έκρηξη".. ίσως το 5 να φαντάζει λίγο τελικά στην πράξη...

Έχω διαβάσει όλα τα βιβλία της Ευαγγελίας , ήξερα ότι θα διαβάσω ένα ακόμα καλό βιβλίο.. όμως δεν ήταν ακριβώς έτσι.. ήταν ένα ΠΟΛΥ καλό βιβλίο.. Περπατώντας αργά , ανάλαφρα στην αρχή αλλά με σταθερότητα, και μεγάλη δεξιοτεχνία , σελίδα την σελίδα βρισκόμουν στην δίνη ενός αστυνομικού μυθιστορήματος.. Μια ιστορία που σε παίρνει μαζί της και βιώνεις στο έπακρο τον φόβο, την αγωνία , την παράνοια... 

Η συγγραφέας έχει το ταλέντο να σε παίρνει μαζί της και να γίνεσαι πρωταγωνιστής στις σελίδες της.. Η αδρεναλίνη ανεβαίνει και κάθε πρόσωπο που εμφανίζεται μπροστά σου , έχει και έναν καταλυτικό ρόλο στην πλοκή της ιστορίας.. κανένας κομπάρσος, κανένας που να βρέθηκε τυχαία στο "δρόμο" σου.. 

Οι περιγραφές είναι απλές , λιτές αλλά γεμάτες ονειρικές περιγραφές. Η συγγραφέας έχει την ικανότητα να αποδίδει στο έπακρο την ψυχοσύνθεση των ηρώων της , και να σε κάνει να βιώνεις έντονα τα δικά τους συναισθήματα... Και μέσα σε φόνους , παράνοια, φόβο, και κινδύνους, έρχεται να προστεθεί μία αχτίδα αγάπης.. τόσο προσεκτικά δοσμένη και μοιρασμένη που σε τίποτα δεν υποσκιάζει την αστυνομική υπόσταση της ιστορίας.. 

Και μπορεί στις τελευταίες 100 σελίδες να αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο του παρανοικού κυνηγού, καθόλου όμως δεν χαλάει το μυστήριο.. αφού η αποκάλυψη πρέπει να γίνει για να καταλάβεις επιτέλους τα σκοτάδια του ,τις επιδιώξεις του, το μυαλό του... Ταξιδεύοντας στις σαβάνες της Βόρειας Αυστραλίας , στην φυλή των Αβορίγινων, και στο μεγάλο προγονικό Πνεύμα, έρχεται η λύτρωση ... όχι όμως και στις καρδιές όλων.. 

Είναι μερικές ανατολές και κάμποσα ηλιοβασιλέματα ακόμα που δεν τα έχουν ζήσει οι πρωταγωνίστες.. γιατί μπορεί η Νύχτα τελικά να χάθηκε στα σκοτάδια της. Έρχεται όμως η μέρα ..και πρέπει να την ζήσουμε με όλο μας το είναι!!!!



Μέρες πριν ξεκινήσω το συγκεκριμένο ταξίδι, είχα την ευκαιρία να γνωρίσω την συγγραφέα από κοντά, στην πόλη μου.
 Μία γελαστή δασκάλα, δύο μάτια αληθινά, και ένα τεράστιο χαμόγελο.. αισθάνθηκα τόσο τυχερή.. Σήμερα αναρωτιέμαι πως στο μυαλό ενός τέτοιου ανθρώπου μπορεί να μαίνεται τέτοια μάχη.. 

θαυμάζω και αγαπώ όλους τους συγγραφείς για αυτήν τους την δεξιότητα.. την ζηλεύω και λίγο είναι η αλήθεια... 


Ευαγγελία σε ευχαριστώ για όλα.. και αν βρεις τον Μάνο Κορυζή κάπου, κάποτε, να μου τον γνωρίσεις.. τον αγάπησα πολύ!!!!


Διαβάστε το βιβλίο....

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις